Translate

dimecres, 13 de juliol del 2011

BLUE COLOR WITHOUT PIGMENT - THE MIRACLE OF THE REFLECTED LIGHT

Oi que sabeu que les ales de la papallona Morpho Peleides són d'un preciós color blau-cobalt iridiscent. Doncs, també heu de saber que no contenen pigment. I us pregunteu. I com és que té aquest preciós color blau? Doncs, per la la llum reflexada sobre l'estructura que té l'ala de la papallona. Els antics buscadors de pigments es devien estirar els cabells observant que no obtenien ni una gota de pigment d'aquest preciós insecte de la natura. Fins que vàren descobrir el secret.
La tecnologia també s'ha beneficiat d'aquest descobriment i molts dels productes que ens envolten fan servir aquesta tècnica d'obtenir color sense contenir tóxics tints metal-lics, pigments o tints. Qui en fa us són els aparells eléctrics que cada dia milers de persones fan servir a diari. Les convencionals pantalles LCD. També s'han fabricat alguns textils sense pigments o tints.
El futur del color que ens envolta podría ser, en part, gràcies a aquesta meravella d'insecte que ens ha donat la natura. Ella mateixa ens donarà la clau per perfeccionar el nostre planeta, però encara queda molt per descobrir.



Aquest vestit que veieu no té aquest color gràcies a cap tint, colorant o pigment, sinó a l'estructura de les fibres que el formen.

Quan veieu la tele o treballeu en el vostre ordinador o mòvil, doneu gràcies a aquesta meravella que ens ha donat la natura. Potser algún dia viurem o viuran en un món sense pigments.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada