Translate

dissabte, 13 d’octubre de 2012

AVUI TOCA FER IOGURTS . . .


Són casolans, fets a casa, amb la llet que vull, és poden fer amb llet pasteritzada, llet fresca, llet de cabra; que queden bonissims, llet ecològica, . . . Per fer-los faig servir 8 pots de vidre per poder-los esterilitzar, 8 perque són els que em caben a l'olla que faig servir per fermentar durant unes 8 hores a dins del forn, que previament he calentat a 50º. Dos olles, la de bullir la llet i la que fa de iogurtera, i el ferment que el podeu treure d'un iogurt comprat o també en venen a la farmàcia, si ho voleu.
NO necessiteu ni gastar corrent per tenir la iogurtera endollada les 8 hores. Fermenten estupendament dins de l'olla gran on hi deixo una mica d'aigua a uns 45-50º, que arribi fins a mig pot de vidre, l'olla tapada amb un drap per sobre i dins del forn calentat unes 8 hores. També faig servir un termòmetre per controlar que no hi hagin bacteris indesitjables, fent bullir la llet que feu servir abans, i després a l'hora de afegir-hi el ferment nou la llet ha de tenir una temperatura concreta per no matar els ferments que incorporem i puguin fer la seva feina durant les 8 hores. És una mica entretingut però val la pena, perquè saps el que menges. És curiós, els iogurts sorten amb la mateixa textura que el iogurt que has fet servir per fermentar, jo sempre faig servir un iogurt, no els polvos que venen. Potser algún dia ho provi. Els iogurts que fas ademés, et poden servir per fer més iogurts, dos cops més almenys.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada