Translate

dijous, 10 de novembre del 2011

GALETES DE MANTEGA - BUTTER COOKIES


Avui he fet aquestes galetes que han quedat boníssimes: Ara que s'acosta Nadal crec que ens les podem pemetre. Com veieu no he fet glassejat perque ja m'esta bé aixi, amb una mica de sucre fí per sobre, també hi podeu dibuixar a sobre però pot ser que deformeu la galeta. Millor fer els dibuixos quan estan en el motlle. Queden boníssimes, aviam si us animeu! Que són molt fàcils! Que aprofiti!
La recepta és la següent:

Ingredients:

200 gms de mantega
400 gms de farina de rebosteria
200 gms de sucre
1 ou
1 culleradeta d'estracte de vainilla
1 pessic de sal

Es barreja la mantega i el sucre fins tenir una consistència cremosa. S'afegeix l'ou i es barreja. A continuació s'hi afegeix la vainilla i després la farina. Es barreja bé i es fica la bola a la nevera 1 hora embolicat en paper film. Quan es treu s'estira la massa (amb botella de vidre si no tenim rodet), deixant-la de 1/2 a 1 cm. de gruix i es tallen les galetes amb el motlle tallador amb la forma o formes que volgueu. Es van ficant a la plata d'enfornar que haurem recobert amb un paper de forn. Al forn han d'estar de 15 a 20 minuts segons el gruix que feu a uns 180º. Vigilar que no es torrin masa perque quedarien seques. Encara que les veieu cruetes les traieu.

Si voleu les podeu decorar amb glacejat:

200 gms de sucre glas
1 clara d'ou
colorants alimentaris
unes gotes de llimona

Es bat la clara d'ou i s'hi afegeix el sucre. Si queda mol líquit es posa més sucre. És important que a l'hora de decorar les galetes quedi espessa i no degoti. Es possen unes gotes de colorant fins tenir el color desitjat. Amb una gota de vermell tindrem el rosa. Si es vol es pot posar unes gotes de llimona per destacar el gust però anirem amb compte de no aclarir la barreja. Amb una manega pastissera amb boca petita o amb una bossa de congelar que li tallarem lleugerament un costat, decorem a gust.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ingredientes:
200 gms de mantequilla
400 gms de harina de repostería
200 gms de azúcar
1 huevo
1 cucharita de esencia de vainilla
1 pellizco de sal

Se mezcla la mantequilla y el azúcar hasta tenir una consisténcia cremosa. Se añade el huevo y se mezcla. A continuación se añade la vainilla i después la harina. Se mezcla bien i se hace una bola que se emvuelve en un film y se pone en la nevera 1 hora. Quando se saca de la nevera se estira la masa hasta tenir un grueso de 1/2 a 1cm. (con una botella de cristal si no teneis rodillo). Se cortan con los moldes de galletas con formas. Se ponen en la bandeja del horno en la que habremos puesto papel de hornear. Dejar unos 15-20 minutos segun el grueso de la galleta a unos 180º. Vigilar que no se tuesten demasiado porque quedaran duras. Sacar aunque se vean cruditas.

Para el glaseado:
200 gms de azúcar glasé
1 clara de huevo
coloranes alimentarios
unas gotas de limón

Se bate la clara a punto de nieve i se añade el azúcar. Si queda muy líquido poner más azúcar. Es importante que cuando decoremos la mezcla nos quede espesa para que no degote. Se ponen unas gotas del colorante que queramos. Con una sola gota de rojo tendremos el rosa. Si se quiere ponemos unas gotas de limón para resaltar el gusto, teniendo cuidado de no aclarar la mezcla. Con una manga de pasteleria con boca pequeña o con una bolsa de congelar que le habremos cortado ligeramente de un lado; decoramos las galletas.
Animaros i Que aproveche!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada